Over het algemeen droomt elk mens wel een keer. Er zijn ook mensen die elke nacht dromen. Maar wat als de dromen de overhand krijgen? Als je jouw droom niet meer kan onderscheiden van de realiteit?

Ik schat dat ik nu al een jaar lang vrijwel elke nacht intens droom. Zo intens en echt dat ik ’s morgen verward wakker word en de droom mijn dagelijks leven beïnvloed. Ik sleep mijn droom en het gevoel dat ik in die droom had de hele dag mee. Per dag moet ik kijken wat ik aan kan. Ik voel mij geen dag hetzelfde. De dromen gaan ook nooit over hetzelfde. Sommige dromen zijn duidelijk onwerkelijkheid, maar dan sleep ik de dag een verbaasd gevoel mee van hoe kan dat???

Niet elke droom is een nachtmerrie. Zo heb ik ook eens gedroomd dat ik smoorverliefd was. Ik was toen heel de dag verliefd. Ook heb ik een keer gedroomd over een vriendin die ik jaren geleden verloren heb. Zij omarmde en gaf me een warme knuffel. Heel de dag heb ik die knuffel gevoeld.

Er heerst veel onbegrip over mijn dromen en hoe ze mijn dagelijks leven beïnvloeden. Ik werk er hard aan om begrip te krijgen en het is echt vechten. Natuurlijk heb ik ook mensen in mijn omgeving die het wel begrijpen, maar dat zijn vaak mensen uit de psychiatrie.

Op deze website wil ik zoveel mogelijk proberen mijn dromen met jullie te delen. Misschien vind je de juiste woorden voor jouw dromen en herken je mijn verhaal.

Categorieën
Archief